Blog

ПРОСТУВАЊЕ

Вистината е дека никој не можа да ни влијае на нас на начинот на кој мислиме дека може.

Thumbnail

Грижата за себеси на духовниот пат

Не постои совршен рецепт, магична состојка која ќе ве води во ова. Секоја личност мора да го најде сопствениот начин да се грижи и идентификува со својата душа.

Thumbnail

Живеејќи со духовната практика

И токму овде, ова е убавината на саданата (духовната практика). Колку повќе практикуваш, толку повеќе таа протекува во твојот живот.

Thumbnail

Што е Крија Јога?

Дали сте се запрашале што е Крија Јога? Од каде потекнува? Која е целта на Крија Јога? Прочитајте во овој текст за Крија Јога и зошто постои!

Thumbnail