Blog

Живеејќи со духовната практика

И токму овде, ова е убавината на саданата (духовната практика). Колку повќе практикуваш, толку повеќе таа протекува во твојот живот.

Thumbnail

Што е Крија Јога?

Дали сте се запрашале што е Крија Јога? Од каде потекнува? Која е целта на Крија Јога? Прочитајте во овој текст за Крија Јога и зошто постои!

Thumbnail

Сеење неколку санга семиња

Да се одржува духовната практика и поврзаност со Божественото може да биде тешко, ако се нема поддршка. Токму затоа креирањето на Санга (духовни заедници) е од суштинско значење.

Thumbnail

Направете го вашиот дом

Дозволете вашиот ум да биде инспириран од Божественото. Направете ја вашата духовна практика (садана) и место за славење и место за прибежиште. Направете го тоа место вашиот дом.

Thumbnail